Annette van den Boom-Melman, Geriatriefysiotherapeut Amie Ouderenzorg/ Huis in de Duinen in Zandvoort

We hebben hier op de afdeling Fysiotherapie een Modek rolstoelroeier staan. Daar zijn onze clienten en therapeuten zeer tevreden over. Het is apparaat dat makkelijk toegankelijk is zowel van uit lopen en stand alsook vanuit de rolstoel. De bevestiging van de rolstoel aan het apparaat werkt prima. Verder kan het oefengewicht goed gedoseerd worden, van heel licht tot zwaar. De roeier kan gebruikt worden met alleen de benen of armen, maar ook met armen en benen tegelijk. De combinatie van armen en benen geeft gebruikers het gevoel dat ze echt aan het roeien zijn. De zichtbaarheid van de gewichten geeft de gebruikers het idee van de zwaarte van de instelling. Dat werkt stimulerend en geeft zichtbare structuur bij het oefenen. Kortom, een prima apparaat voor het oefenen van de spierkracht voor mensen met fysieke en cognitieve beperkingen.

Annette van den Boom-Melman, geriatriefysiotherapeut Amie Ouderenzorg/ Huis in de Duinen in Zandvoort