Hans van der Laan – Verpleeghuis De Kreek – Pietervanforeest

Binnen ons verpleeghuis is al enige jaren de rolstoelroeier van Modek in gebruik. Het apparaat wordt door personeel en cliënten aangeduid wordt als “de roeibank” of “de boot” . “De roeibank” is zeer populair onder onze cliënten en is daardoor gedurende de dag nagenoeg constant in bedrijf. Het toestel is eenvoudig in gebruik en door het personeel makkelijk individueel in te stellen. Het is zowel geschikt voor mobiele als rolstoelgebonden cliënten. Voor deze laatst groep wordt op simpele wijze de rolstoel aan het apparaat gekoppeld. De gewichten zijn simpel te bevestigen en de beweging daarvan geeft door de open constructie een extra stimulans aan de cliënten. Het gebruik voor beenspierversterking en training van de armen voldoet goed.

Door de robuste en eenvoudige uitvoering is het aantal storingen aan het apparaat minimaal en voldoet de twee jaarlijkse onderhoudsbeurt prima.