Cas Ensing Fysiotherapeut “Westerhout” Alkmaar

Dag mensen,

Vandaag heeft onze Modek rolstoel/fitness grondig onderhoud gekregen, met extra gewichten en nieuwe kabels. Van alle fitnessapparatuur is dit degene met het hoogste rendement voor de gebruikers. Vooral de hoogteverstelling voor de voeten stelt de gebruiker in staat om meer of minder een beroep te doen op de bilspieren. De patient waar we de Modek voor hebben gekocht, was wel in staat om in de brug te lopen, maar kon niet zelfstandig opstaan. Na twee weken oefenen waren de 4-ceps en de bilspieren dusdanig in kracht toegenomen, dat dhr. wel op kon staan. Zelfs zonder hulp. In verpleeg- en verzorgingshuizen, waar de kwaliteit van leven veelal wordt bepaalt door het wel of niet zelfstandig kunnen functioneren (verplaatsen/lopen) vormt het apparaat een essentieel onderdeel van het oefenprogramma.

Cas Ensing, Fysiotherapeut “Westerhout” Alkmaar